Dünya’dan 65 ışık yılı uzaklıktaki ötegezegenin çürük yumurta koktuğu ortaya çıktı

0
Bu haberin orijinal dili İngilizce idi.

James Webb Uzay Teleskobu’nun elde ettiği veriler ışığında, “HD 189733 b” adlı ötegezegenin atmosferinin, çürük yumurta kokusuna sahip hidrojen sülfür içerdiği belirlendi.

REKLAM

ABD’deki Johns Hopkins Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, 2005 yılında keşfedilen güneş sistemimiz dışındaki bir ötegezegenin insan burnuna çürük yumurta gibi kokabildiğini ortaya çıkardı.

Gökbilimcilerin “sıcak Jüpiter” olarak sınıflandırdığı dev gaz gezegeni HD 189733 b, Dünya’dan yaklaşık 65 ışıkyılı uzaklıkta bulunuyor.

Araştırma ekibi, James Webb Uzay Teleskobu’ndan elde edilen veriler ışığında, “HD 189733 b” adlı ötegezegenin atmosferinin hidrojen sülfür içerdiğini tespit etti.

Yanıcı ve son derece zehirli bir gaz olan hidrojen sülfürün kokusunun çürük yumurtaya benzediği biliniyor.

Araştırmanın yazarlarından astrofizikçi Guangwei Fu, daha önce güneş sisteminde Jüpiter’de hidrojen sülfürle karşılaştıklarını ancak ilk kez güneş sistemi dışında, içinde gaz bulunan bir gezegenle karşılaştıklarına dikkat çekti. kendi atmosferinde sorgulanıyor.

Fu, “Bu gezegende yaşamı çok sıcak olduğu için aramıyoruz, ancak hidrojen sülfürü bulmak, onu diğer gezegenlerde bulmak ve gezegen türlerinin nasıl oluştuğu hakkında daha fazla şey öğrenmek için atılmış bir adımdır” dedi.

Arama Sonuçları Doğa Dergide yayımlandı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber
meritking casibom giriş