Akgünlük sakızı ve bilinmeyen faydaları…

0

Buhur, cilt, kanser ve daha birçok alanda insan sağlığına inanılmaz faydalar sunan muhteşem bir bitkidir. Bu bitkiyi aktarlardan temin edebilirsiniz. Tütsü bitkisinden elde edilen pek çok ürün bulunmaktadır ve bu ürünler günlük hayatta kullandığımız ve faydalarını bilmediğimiz ürünler arasındadır. Kuyu Doğanın şifa sırrı olarak bilinen bu reçine nedir? İşte Tütsü sakızı ve bilinmeyen faydaları…

ÇİÇEK AĞACI NEDİR?

Buhur ağacı genel olarak Kuzey Afrika ve Hindistan’da yetişir. Ülkemizde özellikle İç Anadolu bölgesinde yetişen, boyları 8 metreye kadar ulaşabilen küçük ağaç türleridir. Sağlam bir yapıya sahip olan buhur ağacı uzun ömürlüdür ve gövdesine dokunulduğunda aleoresin adı verilen reçine benzeri bir madde yayması nedeniyle dikkat çekmektedir. Buhur, bu ağaçlardan elde edilen reçineden yapılan bir sakız türüdür ve Hindistan’da geleneksel Ayurveda tıbbında uzun yıllardan beri kullanılmaktadır.

MOBİLYA KAUÇUK NEDİR?

Sağlıklı bir bitki olan buhur, geleneksel tıpta yaygın olarak kullanılmaktadır. Ak Günlük’ün faydaları arasında mide yaralarını iyileştirmesi, balgam söktürücü, kuvvetlendirici, öksürüğü kesici, saç hastalıklarına iyileştirici, astım ve romatizmal hastalıklara karşı düzenleyici etkileri yer alıyor.

AKGÜNLÜK KAUÇUK AVANTAJLARI NELERDİR?

1. Cilt sağlığını korur:

Buhur bitkisi cilt üzerinde oldukça faydalı etkileri olan bir bitkidir. İçerdiği faydalı mineraller, boswellik asit ve antioksidanlar cilt sağlığının korunmasında oldukça etkilidir. Ayurveda tıbbında uzun yıllardır kullanılmaktadır ve halen dermatit ve cilt yaralarının tedavisinde kullanılmaktadır. Kuru ve gergin cilde sahip kişilerin cilt sağlığına kavuşturarak kırışıklık oluşumunun önlenmesine yardımcı olur. Buhur, yaşlanmanın etkilerini en aza indirir ve ciltteki yaşlılık lekelerini azaltır.

2. Enflamasyonu Önler:

Buhur ağacı özütü, boswellik asit ve terpenler adı verilen bileşikleri içerir. Ayrıca antiinflamatuar etkiye sahip koruyucu bileşenler de içerir. Terpenler, bazı bitkilerde bulunan ve güçlü bir koku veren kimyasallardır. Esas olarak okaliptüs, fesleğen ve nane gibi bitkilerde bulunurlar. İçerdikleri güçlü aromalarla sivrisinek ve böcekleri uzaklaştırarak bitkileri ortamda oluşabilecek stresten korurlar. Bu bileşenler insan vücudunda tamamen aynı işlevi yerine getirerek serbest radikallerin neden olduğu hasarı önler.

Akgünlük bitkisinde bulunan akba T hücreleri NSAID’ler gibi çalışsa da akba’nın etki mekanizmaları oldukça farklıdır. Akban’ın etki mekanizmaları birçok inflamatuar enzimi hedef alıyor. Buhur otu, mide ve bağırsak zarının bütünlüğünü daha iyi koruyabildiğinden, NSAID ağrı kesicilere göre çok daha az yan etkiye sahiptir. Aynı zamanda toksisite riski de oldukça düşüktür. Bitkinin içerdiği tütsü maddesi de tümör oluşumunu büyük ölçüde engeller. Bu madde aynı zamanda ruh halini dengeleyici özelliklere de sahiptir ve bu nedenle doğal bir antidepresan ve anti-anksiyete görevi görür.

3. Kanseri Önler:

Buhur bitkisinin kanser tedavisinde çok önemli bir rolü vardır. İltihaplanma ve şişmeye neden olan bağışıklık sistemi tepkilerini durdurmaya çalışmasının yanı sıra antiinflamatuar etkileriyle ağrıyla savaşan potansiyel bir kanser tedavisidir. Buhur aynı zamanda çok kaliteli bir ağrı kesicidir. Buhur özellikle prostat kanserinde mükemmel sonuçlar verir. Ayrıca bazı çalışmalarda kanser hücrelerinin yayılmasını önlediği de gözlemlenmiştir. Özetle yan etki yapan çok fazla ilaç var. Öte yandan yüzyıllardır doğal olarak kullanılan tütsü iyi bir şifa kaynağıdır.

4. Solunum Yolu Enfeksiyonlarını Hafifletir:

Buhur bitkisi sinüs kanalları ve solunum yollarındaki enfeksiyonları onarır. Soğuk algınlığı ve grip gibi bazı hastalıkların neden olduğu öksürük ve boğaz ağrısı semptomlarını hızla iyileştirir. Buhur bitkisi, daha önce de belirttiğimiz gibi, antiinflamatuardır ve akciğerlerdeki büyük miktardaki balgamı yok ederek rahat nefes almayı sağlar. Çalışmalar ve araştırmalar sığla bitkisinin antiviral özelliklere sahip olduğunu göstermiştir. Geleneksel Çin tıbbında kan dolaşımını iyileştirmek, iyileşme sürecini hızlandırmak ve soğuk algınlığı, cüzzam, bel soğukluğu ve grip gibi bakteriyel ve viral hastalıkların ağrısını hafifletmek için uzun süredir kullanılmaktadır.

5. Bağışıklık sistemini güçlendirir:

Bağışıklık sistemi vücudumuzun en önemli noktalarından biridir. Bağışıklık sistemi çeşitli hastalıklarla savaşmak için sürekli olarak antikor üretir. Ancak bazen bu fonksiyon bozulabilir ve organları oluşturan sağlıklı dokularda (vücut dokuları dahil) çok sayıda antikor bulunabilir. Bu da bağışıklık sisteminin zayıflamasına ve hastalıkların başlamasına neden olur. Birçok çalışma sığla bitkisinin insan bağışıklığını güçlendirdiğini göstermiştir.

ÇİÇEK KAUÇUK NASIL KULLANILIR?

Buhur bitkisi ezilerek toz haline getirilebilir.

Su ile yutulabilir.

Suya veya içeceklere karıştırılarak tüketilebilir.

Tablet halinde satılanlar günde üç defa tok karnına tüketilebilir.

Kabuğu aynı zamanda tonik ve tatlı olarak da kullanılabilir.

Cilde fayda sağlamak amacıyla kozmetik ürünlerde, sabunlarda, parfümlerde ve krem ​​ürünlerinde kullanılabilir.

Buhur bitkisini aktarlardan temin edebilirsiniz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

ekrem abi sitesi gaziantep escort