Merkez Bankası politika faizini 500 baz puan artışla yüzde 30’a yükseltti

0

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası gösterge olarak kabul edilen 1 hafta vadeli repo ihale faiz oranını 500 baz puan artırarak yüzde 30’a yükseltti.

REKLAM

Para Politikası Kurulu eylül toplantısı sonrası piyasa beklentilerine paralel bir karar aldı.

Ekonomi yönetiminde yaşanan değişimin ardından Merkez Bankası haziran ayında faiz artışlarına başlamıştı. Son olarak geçtiğimiz ay faizlerde 750 baz puanla beklentilerin üzerinde artışa giden banka politika faizini yüzde 25 olarak belirlemişti.

Perşembe günkü toplantı sonrası yapılan açıklamada kurulun “dezenflasyonun en kısa sürede tesisi, enflasyon beklentilerinin çıpalanması ve fiyatlama davranışlarındaki bozulmanın kontrol altına alınması için parasal sıkılaştırma sürecinin devamına” karar verdiği belirtildi.

‘Enflasyon tahmin aralığının üst sınırına yakın olacak’

“Enflasyon temmuz ve ağustos aylarında öngörülenin üzerinde gerçekleşmiştir. Yurt içi talepteki güçlü seyir ve hizmet fiyatlarındaki katılık devam ederken, petrol fiyatlarındaki artış ve enflasyon beklentilerinde süregelen bozulma enflasyonda ilave yukarı yönlü baskı oluşturmaktadır,” denilen açıklamada enflasyonun yıl sonunda Enflasyon Raporu’ndaki tahmin aralığının üst sınırına yakın seyredeceğine işaret ettiği vurgulandı.

Gazetecilerimiz haber üzerinde çalışıyor. Yeni gelen bilgilerle haberi en kısa zamanda güncelleyeceğiz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber