Galatasaray’dan Yunus Akgün tepkisi! ‘Sipariş bir sevk!’ – Son Dakika Spor Haberleri

0

Galatasaray Sportif AŞ Başkan Yardımcısı İbrahim Hatipoğlu, Yunus Akgün’ün PFDK’ya sevk edilmesine tepki gösterdi.

İşte o sözler…

“Garip bir kararla karşı karşıyayız. Neresinden bakarsanız bakın tutarsızlıklarla dolu, geçmiş bir kararla bağdaşmayan bir erteleme. Bir Avrupa maçı öncesinde, geçmişteki önemli maçlar öncesinde yapılan ertelemelerden biriyle karşı karşıyayız. Oyuncumuza yönelik böyle bir yönlendirme hakaret, küfür içermeyen bir şey için yapılmıştır.” Anlaşılabilir değil.

Herhangi bir küfür veya hakaret bulunmamaktadır. Federasyon iki gün boyunca rakip takımın sipariş alma taleplerine yanıt verdi ve ne yazık ki böyle bir sevkıyatla karşı karşıya kaldık.

Yunus’la konuşmadım. Ama Yunus herkesin tanıdığı bir oyuncu, gerçek bir centilmen, Türk futbolunun parlayan yıldızı. Yunus’un karakterini herkes biliyor, onun böyle bir tarzı olmadığını herkes çok iyi biliyor. Yunus’un bundan haberi bile olduğunu sanmıyorum.

Bunu gerçekten tuhaf buluyoruz. Bunu iyi niyetli bulmuyoruz. Federasyonun kendi kriterlerini uygulayarak masum insanları suçlu göstermeye çalışmasını iyiye işaret olarak görmüyoruz. Burada Yunus’un bir suçu olduğunu düşünmüyoruz. Umuyorum ki PFDK bu haksız yönlendirmeyi sağduyuyla değerlendirecek ve oyuncumuzu herhangi bir cezaya tabi tutmayacaktır.

“GÖNDERİ SİPARİŞİ VERİN”

Bu maçtan iki gün önce, pazartesi günü, derbi öncesi, sahada oynanması gereken bir maç öncesinde kamuoyunun en formda oyuncumuza yönelik bu tür asılsız suçlamalarda bulunması federasyondan yanıt aldı. Eksiksiz siparişle birlikte gönderilir!

Federasyona tepkimiz şu: Rakibin talebi ne olursa olsun, haksız bir talebin haklı görülmesi ve sevkle sonuçlanması rakip takımın hatasından ziyade federasyonun hatasıdır. Biz futbolun dostluk ve kardeşlik ortamında oynanmasından yanayız. Sahada rekabeti deneyimlememiz gerekiyor.

Beşiktaş’ta bir rahatsızlık olsaydı başkanımızla temasa geçilebilirdi, bu görev kaldırılabilirdi, iki kulüp arasında bu durum dostane bir şekilde çözülebilirdi. Burada rahatsız edici bir unsur olduğunu düşünmüyorum, bu tamamen bir kompozisyon. Birçok aşamada söylenen bir kompozisyon. O yemeğin yarattığı sıcak atmosferin devam etmesini isterim, eğer iki kulüp arasında bir rahatsızlık olsaydı, bu durum başkanlar düzeyinde de konuşulurdu.

HÜSEYİN YÜCEL’İN VİDEOSU

“Hüseyin Yücel’in videosunu gördüm. Daha da kötüsü. Üzüldüm. Yöneticilerin böyle şeyler yapması çok tuhaf. Yunus hiçbir şey söylemiyor, bunun altını çizelim. Eskiden oyuncuların videoları yayınlanıyordu. Hakaret içeren tezahüratlara eşlik eden videolar vardı. Bunları şikayet etmek bile son derece yanlış olur.

Sezon başındakinden farklı bir Galatasaray’ız. Gösteriyoruz. Yeni transferlerimiz katkı sağlamaya başladı. İki maçta çok farklı bir Galatasaray izleyecekler. Maç maç gideceğiz. En büyük hedefimiz Avrupa finali oynamak. Bu nedenle öncelikli hedefimiz ilk 8’de kalmak. Önceliğimiz yarınki maçtan iyi bir oyun ve 3 puanla çıkmak. O maçtan sonra Beşiktaş maçını düşünmeye başlayacağız. Avrupa’da başarıyı öncelikli hedefimiz olarak görüyoruz. Yarın önemli bir galibiyetle Türk futbolunda iz bırakacağımıza inanıyorum.

Oyuncuların, en azından Yunus’un bir mesaj verdiğini düşünmüyorum. Kendi fotoğrafını yayınladı ve sevincini paylaşan bir video var. Ancak ne yazık ki sosyal medya, ona nasıl baktığınıza bağlı. Tarafsız bir insanın herhangi bir rahatsızlık duyacağını düşünmüyorum. Oyuncular elbette sosyal medyayı kullanıyor. Bazen zarar veriyor. Bunu doğru kullanmaları gerekiyor. Buradaki genç kardeşlerimiz buraları kendileri için önemli görebilirler. Tabii ki oyuncuların sahada oynaması gerekiyor, konuşmaları gereken asıl konu yeşil sahalar. Onların performansı bizim için en önemli mesajları içerecektir.

“ZARARLI BELİRTİYORUZ”

Oyuncumuzun suç işlediğine inanmıyorum. Mesajınızda herhangi bir küfür veya hakaret olduğunu düşünmüyorum. Bir tribün kompozisyonundan bahsediyoruz. Oyuncumuzun bunu söylemesi, bir Galatasaraylı oyuncunun uygunsuz bir şey yaptığı anlamına gelmez.

Federasyonun bunu aktarmasını çifte standart olarak değerlendiriyoruz. Geçmişte sosyal medyada suç niteliğindeki paylaşımlara herhangi bir atıfta bulunulmamasına rağmen, hakaret veya küfür içermeyen bir paylaşıma atıfta bulunulmasını çifte standart olarak değerlendiriyoruz. Bunu Galatasaray’a yönelik kötü niyetli bir yaklaşım olarak değerlendiriyor ve tepkimizi belirtiyoruz. Disiplin kurulunun sağduyuyla karar vereceğine inanıyoruz. Federasyonun ne gönderip göndermediğine baktığınızda, bundan çıkacak karar çok önemli, bugün yapılanlar çok tuhaf!”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber