12 Nerenin Plakası? 12 Plaka Kodu Hangi Şehrin? 12 Hangi İlimize Ait?

0
genişletmek

KAYNAKCnnturk.com

12 Hangi şehirde kullanılıyor?

12 kodlu plakanın Türkiye’nin doğusunda yer alan Bingöl’e ait olduğu biliniyor. Bu şehir 12 plaka koduna sahip bir ildir. İlde her ilçe için 12 koduyla başlayan plakalar bulunmaktadır. Dolayısıyla Bingöl’de 12 plaka kodu için akla gelenler normal bir durum olarak değerlendirilebilir.

12 Hangi plaka?

Türkiye’de her şehrin plaka kodunun önceden belirlendiği bilinmektedir. Ülkeye yeni bir il eklenmesi durumunda plaka kodu kaldığı yerden gösterilmeye devam edecektir. Ancak halihazırda dahil olan iller için durum zaten tanımlanmış durumda. Dolayısıyla Bingöl için de 12 plaka kodu geçerlidir. Şehrin her yeri bu plaka kodunu kullanarak dikkat çekiyor.

12 Hangi şehrin plaka kodu var?

Bir il için plaka kodunun ne olduğu çok önemlidir. Bu nedenle bazı durumlarda il yerine bölgenin plaka kodu kullanılmaktadır. Yani il adı yerine plaka kodunun bulunması bu bağlamda çok önemli. Bingöl’ün plaka kodunun da 12 olduğunu da hatırlıyoruz. Yani Bingöl plaka kodu denildiğinde hemen akla 12 gelecektir.

12 Hangi ile ilgilidir?

Ülkemizin doğusunda yer alan Bingöl’ün onlarca özelliği bulunmaktadır. Bu ilin önemli özellikleri arasında plaka kodu da bulunmaktadır. Ona göre bakarsak şehirde 12 adet plaka kodunu görmek hiç de zor değil. Elbette birçok yerde 12 plaka kodunu görme ihtimalinin bulunduğunu da unutmamak gerekiyor.

12 Plaka kodu hangi ilindir?

İllerimizden Bingöl’de bulunduğu için buranın plaka kodunun olması gerekiyor. Bu plaka kodunun değeri 12’dir. Yani 12 numaralı araç plakası Bingöl’e aittir. İlin diğer mahallelerinde ve yerleşim yerlerinde ise 12 plaka kodunun kullanılması gerekmektedir. Çünkü plaka kodları ilin her yerinde aynıdır.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber