125 milyon dolarlık yeşil ve mavi tahvil ihracı

0

Oluşturulma tarihi: 17 Ekim 2024 15:39

QNB Türkiye, Uluslararası Finans Kurumu (IFC) ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) iş birliğiyle toplam değeri 125 milyon dolar değerinde yeşil ve mavi tahvil ihraç ettiğini duyurdu.

class = “medyanet-inline-adv”>

Bankanın açıklamasında, 5 yıl vadeli 25 milyon dolarlık mavi tahvilin organik tarım, biyolojik çeşitliliğin korunması ve sürdürülebilir turizm gibi projeleri finanse etmeyi amaçladığı belirtildi.

IFC ve EBRD iş birliğiyle ihraç edilen 100 milyon dolarlık yeşil tahvilin, enerji verimliliği ve temiz üretim projelerine kaynak sağlayarak Türkiye’nin yeşil dönüşüm sürecine katkı sağlamayı amaçladığı vurgulandı.

QNB Türkiye Genel Müdürü Ömür Tan, bu tahvil ihracının bankanın sürdürülebilir finansman çalışmalarına katkı sağladığını vurguladı: “Su yaşamın kaynağıdır ve onu korumanın sadece çevre için değil insanlık için de vazgeçilmez olduğuna inanıyoruz. Türkiye’nin ilk mavi tahvil ihracıyla su kaynaklarımızın sürdürülebilirliğinin sağlanmasına destek oluyoruz. Geleceğe miras bırakacağımız en kıymetli zenginlik budur. “Yeşil tahvillerimizle sürdürülebilir finansmanın ekonomik büyümenin temeli olduğuna, düşük karbonlu projelere kaynak sağladığına ve daha temiz, daha verimli bir geleceğin inşasını güçlendirdiğine inanıyoruz” dedi.

class = “medyanet-inline-adv”>

IFC – Orta Doğu, Orta Asya ve Türkiye Finansal Kurumlar Grubu Bölge Başkanı Momina Aijazuddin, iklim finansmanına erişimin iyileştirilmesinin, Türkiye’nin iklim değişikliğiyle mücadelesinde ve sürdürülebilir büyümeyi desteklemesinde hayati önem taşıdığını söyledi. Aijazuddin; “Bu ilk mavi ihracın, yeşil tahvillerle birlikte yenilikçiliği teşvik edeceğini, işletmelerin sürdürülebilir uygulamaları benimsemesini destekleyeceğini ve diğer finans kurumlarını da bu yolu takip etmeye teşvik edeceğini umuyoruz” dedi.

EBRD Finansal Kurumlardan Sorumlu İcra Direktörü Francis Malige: “Türk finans sektörünün yeşil yatırımlara olan bağlılığını artırma çabalarını gözlemlemekten memnuniyet duyuyoruz. QNB Türkiye, yeşil finansman konusunda güçlü bir geçmişe sahip güvenilir ortaklarımızdan biridir. “IFC iş birliğiyle hayata geçirdiğimiz bu projenin Türkiye’nin yeşil dönüşümüne büyük katkı sağlayacağına inancımız tam” dedi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber