AKP’li isimlerin katıldığı açılışta İsrail’i protesto etmişti: Öğretim görevlisine saldıranlar serbest bırakıldı! – Son Dakika Türkiye Haberleri

0

Artvin Çoruh Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi öğretim üyesi doktor, Rize’nin Merkez Çarşı ilçesindeki bir alışveriş merkezinde düzenlenen Burger King’in açılışında İsrail’i protesto etti. Kemal Sağlam saldırıya uğradı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Sağlam, acil serviste tedavi altına alındı. Saldırıyı gerçekleştiren iki kişinin tutuklanarak serbest bırakıldığı anlaşılıyor.

Sağlam, saldırının ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Rize’de Burger King’in önünde ‘Kahrolsun İsrail’ dediğim için 30 kişi beni dövdü. Kulak zarımı kırdılar. Burnumu kırdılar. Gözümü kararttılar. Göz kapağıma dikiş atıldı. Gözüm kan doluydu. ve siyaha döndüler, Allah’tan korkmuyorlar. Hepsi İsrail’in gözü dönmüş katilleri.” Sayın valim hepsinin yakalanacağının sözünü verdi. Hiçbiri yakalanmadı ama sadece iki kişi serbest bırakıldı. Biz de bu şekilde davranacağız. Filistin ile mi? Orada öldürülen masum çocuklara karşı tutumumuz bu mu? Masum insanların yanında olmalıyız. Geciken adalet adalet değildir. Bana bunu yapanlar elleri serbest dolaşıyorlar. Allah bizi yok etmeden önce herkes gereğini yapmalıdır.”

AKP’DEN BASIN AÇIKLAMASINA ÇAĞRI

Gıda zincirinin şube açılışına AKP liderlerinin katılması tepkiye neden oldu. Açıklama AKP Rize İl Başkanlığı tarafından basın mensuplarına yapıldı.

Duyuruda şu ifadelere yer verildi: “İsrail’in 7 Ekim 2023 ve sonrasında Gazze başta olmak üzere bölgemizde gerçekleştirdiği insan hakları ihlalleri ve katliamlarının unutulmaması amacıyla 81 il teşkilatının tamamında eş zamanlı basın açıklaması yapılacak ve Öldürülen masumları anmak için.” Bu kapsamda İl Başkanımız Yılmaz Katmer, 7 Ekim Pazartesi günü (yarın) saat 11.00’de Tuzcuoğlu Memişağa Parkı’nda bir basın açıklaması yapacaktır.”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber
meritking Casibom