Lübnan’da çağrı cihazlarının patlatılması sonucu ölenlerin sayısı 12’ye çıktı

0

Lübnan Sağlık Bakanı Firas el-Ebyad, Beyrut’ta düzenlediği basın toplantısında kazayla ilgili son gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çağrı cihazlarının patlaması sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının 2’si çocuk olmak üzere 12’ye yükseldiğini, yaralı sayısının ise 2 bin 750 ile 2 bin 800 arasında olduğunu belirten Ebyad, bu sayının nedeninin şu şekilde olduğunu kaydetti: Bazı kişilerin farklı sağlık kuruluşlarına başvurması nedeniyle yaralı sayısını tam olarak belirlemek mümkün olmadı.

Ağır yaralıların sayısının 300 civarında olduğunu ve yoğun bakımlarda tedavilerinin sürdüğünü söyleyen Ebyad, patlamaların ardından 460 kişinin hastaneye kaldırılarak ameliyata alındığını, çoğunun gözünden ve yüzünden yaralandığını söyledi. alanlar.

Lübnan Sağlık Bakanı Ebyad, “İsrail gibi düşman bir ülkeden her an bir saldırı beklediklerini” belirterek, sağlık alanında tüm hazırlık ve malzemeleri tamamlamak için adımları zaten attıklarını vurguladı.

Patlayıcı çağrı cihazları

Lübnan’da Hizbullah unsurlarının kullandığı çağrı cihazlarında eş zamanlı patlamalar meydana geldi.

Lübnanlı yetkililer olaydan İsrail’i sorumlu tutsa da İsrail henüz konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.

İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim 2023’ten bu yana devam eden çatışmalarda son günlerde gerilimin arttığı gözleniyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber
meritking casibom giriş