StopAntisemitism grubu, Greta Thunberg’i ‘haftanın antisemiti’ ilan etti

0

ABD merkezli StopAntisemitism, Greta Thunberg’i İsrail karşıtı bir gösteride tutuklanmasının ardından “haftanın Yahudi karşıtlığı” olarak nitelendirdi ve genç aktivisti, platformunu Yahudi karşıtlığı için kullanmakla suçladı.

REKLAM

İklim aktivisti Greta Thunberg, bu ayın başlarında Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da Gazze’de devam eden savaşa karşı düzenlenen bir gösteri sırasında tutuklanmasının ardından StopAntisemitizm grubu tarafından “haftanın Yahudi karşıtlığı” ilan edildi.

“Antisemitizmi Durdurun” anlamına gelen ve kendisini “Yahudi karşıtlığıyla mücadele eden ve sonuç elde eden bir sivil toplum kuruluşu” olarak tanımlayan “Antisemitizmi Durdurun” grubu da Thunberg’i platformunu Yahudi karşıtlığını desteklemek için kullanmakla eleştirdi.

New York Postası Habere göre Grup, Thunberg’i İsrail’e karşı çıkan protestocularla işbirliği yapmak ve aktivizmini antisemitizmi teşvik eden bir platforma dönüştürmekle suçladı.

Örgüt, “Maalesef aktivizmini iğrenç bir Yahudi karşıtlığına dönüştürdü” dedi.

21 yaşındaki Thunberg, 4 Eylül’de İşgale Karşı Öğrenciler grubuyla birlikte katıldığı ve Kopenhag Üniversitesi’nin iklim değişikliği programları başta olmak üzere İsrail ile ilişkilerini kesmesi çağrısında bulunan bir gösteri sırasında tutuklanmıştı.

StopAntisemitism’in kurucusu Liora Rez, Thunberg’i çevre aktivizmi yerine İsrail nefretine öncelik vermekle suçladı ve iklim eylemi çabalarına rağmen İsrail’in kendisine yönelik tutumunu kınadı.

“Ne yazık ki Greta’nın dünyanın tek Yahudi milletine duyduğu nefret, çevreye olan sevgisini gölgede bırakıyor. StopAntisemitizm’in kurucusu Liora Rez, “İsrail, iklim felaketleriyle mücadelede ve küresel krizlere yardım etmede küresel bir lider olsa da, Greta terörist düşmanın yanında yer alıyor” dedi. “Onun eylemleri, sözlerinden daha yüksek sesle konuşuyor. “İnsanlığın geleceğini önemsediğini iddia ediyor ama Greta’nın ikiyüzlülüğü, açıkça soykırım çağrısı yapan Hamas liderlerini desteklediğinde açıkça ortaya çıkıyor.”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber
meritking casibom giriş