Kemal Sunal’ın ‘Propaganda’ filmi Bursa’da gerçek oldu – Son Dakika Yaşam Haberleri

0

Bursa’nın merkez Osmangazi ilçesine bağlı Küçükbalıklı Mahallesi’nde bulunan Aydan Caddesi, tapu sahipleri tarafından tel çitle kapatıldı. Çıkmaza giren yolda, arazi sahiplerinden biri diğerinden fabrikanın içinden geçerek yolu kapatan bir geçit açmasını istedi. Diğer tapu sahibinin bunun mümkün olmadığını söylemesi üzerine yolu ayıran zincir çekildi.

Daha sonra iki taraf arasındaki husumet nedeniyle tel örgü yapılarak sınır çizildi. Tel örgünün iki taraf arasındaki husumetleri sona erdireceği düşünülse de arazide yer alan işyeri kiracılarının faaliyetlerini olumsuz etkiledi. Araç girişinde sorun yaşanan yola mal geldiğinde ürünleri içeride taşımakta zorluk yaşadıklarını söyledi.

“BUNA KÜÇÜKBALIKLI BERLİN DUVARI DİYEBİLİRİZ”

30 yıldır komşu olduklarını ve önemsiz sebeplere gerek kalmadığını söyleyen mülk sahiplerinin mirasçılarından Ekrem Özsoy, şunları söyledi: “Bu sokak 30 yıl öncesinden kalma kişisel bir sokak. Burası bizim topraklarımız, karşı tarafta dostlarımızın, komşularımızın toprakları var. Her iki tarafa da yol gerektiğinden onlara biraz, bize de biraz yer bırakılarak yol yapıldı. O sırada karşı taraftaki arkadaşların babaları ve dedem anlaşarak bu yoldan ayrılmışlar. Daha sonra mevcut mirasçılar bu yolun tamamen açılmasını talep ediyor. Yolun sonu başka bir kişiye aittir. Bu dedemin payı olabilir, diğer kısmı babamın olabilir ama iki ayrı tapu var. Ana yolun yolun başında fabrikanın içinden geçmesi gerektiğini iddia ediyorlar. Yapacak bir şey olmadığı için yapmadık. ‘Yolu açmazsanız sonunu da tıkarız’ dediler ve üzerinize zincir vurdular. Daha sonra buradan araba dışında yürüyerek geçilemeyeceğini söylediler. Karşı taraftaki arkadaşlarla konuşarak bu sorunu çözemezdik. 30 yıldır komşuyuz, gerek yok dedik ama görüşmelerimiz sonuç vermedi. Bizim ve karşı tarafın kiracıları var, bu yüzden en azından net bir sınıra sahip olabilmek için metal bir çit yapmak zorunda kaldık. Şu anda hem onlar hem de biz iyiyiz. Ne onlar buraya gidebilir, ne de biz oraya gidebiliriz, vedalaşıyoruz. Öyle bir noktaya geldi ki, artık Küçükbalıklı Berlin Duvarı diyebiliriz. Bana göre bu tel örgüye gerek yoktu. Burası 30 yıl boyunca bu şekilde kullanıldı ve ticari alan olduğu için ofis binası gibiydi. Hiçbir yabancı girmedi. Daha güvenliydi. Artık kimsenin kimseyle tartışmaması için öyle bir önlem aldık” dedi.

PROPAGANDA FİLMİNİ SEVMEDİ

Sokağı ikiye bölen yaklaşık 20 metrelik metal çiti usta oyuncu Kemal Sunal Kemal ve oğlu Ali Sunal’ın yanı sıra Metin Akpınar, Meltem Cumbul, Meral Orhonsay, Nail Kırmızıgül, Tugay Aydın ve Rafet El Roman yazdı. 1999 yılında Sinan Çetin’in yönettiği film bana başrolünü oynadığı Propaganda filmini hatırlattı. Film, 1948 yılında metal çitlerle ikiye bölünmüş bir köyün sakinlerini konu alıyordu. 2024 yılında Bursa’da geçen bu görüntüler bizi hem güldürdü hem de düşündürdü.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber
meritking casibom giriş