Diyarbakır’da deprem sonrası 6 bin konut yapımı tamamlandı! Bakan Kurum: Depremzede kardeşlerimiz rahat uyuyana dek durmayacağız

0

TOKİ’nin Diyarbakır’da yürüttüğü proje devam ediyor. 14 etaptan oluşan projede şu ana kadar 6 bin 40 konutun inşaatı tamamlandı. 3 bin 839 faydalanıcı yeni evlerine yerleşti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından Diyarbakır’da inşa edilen evleri ve vatandaşların görüşlerini gösteren bir video paylaşarak, şunları kaydetti:

“Diyarbakır’da yüzyılın felaketinin ardından 10 bin konutun inşaatına başladık, 6 binini tamamladık. Vatandaşlarımız sağlam binalarda güvenle yaşamaya başladı. Her depremzedemiz gece rahat uyuyana kadar durmayacağız. ve hayal ettiklerinden daha iyi sonuçlar elde ediyorlar.”

AA-20240831-35527629-35527625-DIYARBAKIRDA_6_BIN_DEPREM_KONUTUNUN_YAPIMI_TAMPLANDI

Videoda açıklamaları yer alan TOKİ inşaat uzmanı Kürşat Gedikoğlu, evlerin yatay mimariye uygun olarak radye temel üzerine tünel kalıp sistemiyle inşa edildiğini söyledi.

Çevreye saygılı şekilde tasarlanan binalarda güneş enerji sisteminden faydalandıklarını ve ısı yalıtımına dikkat ettiklerini anlatan Gedikoğlu, şöyle konuştu: “Konutlarımızın yanı sıra yeşil alanlar, spor sahaları, oyun alanları gibi çeşitli sosyal tesislerimiz de mevcut. Faydalanıcılarımızın keyifle vakit geçirmeleri için çocuklara, bisiklet ve yürüyüş yollarına en kısa sürede tüm imkanlara sahibiz.” “Hedefimiz evlerimizi hak sahiplerine teslim etmektir.” dedi.

AA-20240831-35527629-35527627-DIYARBAKIRDA_6_BIN_DEPREM_KONUTUNUN_YAPIMI_TAMPLANDI

“DEVLETİMİZ SÖZÜNÜ TUTTU”

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde yapımı tamamlanan evlerine yerleşen hak sahipleri de videoda memnuniyetlerini dile getirdi.

Faydalanıcı Zinnet Çelikel Çıtak, evlerin hayal ettiğinden daha güzel olduğunu ve beklediğinden daha erken inşa edildiğini söyledi.

AA-20240831-35527629-35527626-DIYARBAKIRDA_6_BIN_DEPREM_KONUTUNUN_YAPIMI_TAPAMLANDI

Sibel Gören de TOKİ konutlarının dayanıklılığına dikkat çekerek duygularını şu sözlerle dile getirdi:

“Artık başımı yastığa koyup rahatça yatabiliyorum. Devlet her zaman yanımızdaydı. Desteklediler. ‘Evleri kısa sürede yapıp teslim edeceğiz’ dediler.’ Devletimiz sözünü tuttu.”

(AA)Bu içerik Hazar Saygın tarafından yayınlanmıştır.

Önceki içerik Sonraki içerik

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber
meritking casibom giriş