İspanya Başbakanı Sanchez: Savaşı bitirmek için İsrail’e daha fazla baskı yapılmalı

0
Bu haberin orijinal dili İngilizce idi.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, uluslararası toplumun Gazze'deki saldırılardan İsrail'i sorumlu tutması gerektiğini söyleyerek Netanyahu üzerinde daha fazla baskı yapılması çağrısında bulundu.

REKLAM

Filistin'e verdiği destek nedeniyle İsrail'in eleştirilerine hedef olan İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, çarşamba günü yerel medyaya verdiği röportajda, uluslararası toplumun İsrail hükümetine ve Başbakan Binyamin Netanyahu'ya bu duruma son vermesi için “daha fazla baskı” uygulaması gerektiğini söyledi. devam eden savaşa. Gazze'deki çatışma “bir kez ve sonsuza kadar”. Bunun çok önemli olduğunu söyledi.

Partisinin Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerindeki başarısının ardından verdiği ilk röportajda Sanchez, Güney Afrika hükümetinin İsrail aleyhine Uluslararası Adalet Divanı'nda (UAD) açtığı davaya Güney Avrupa'nın da katıldığını söyledi.

Ocak ayında mahkeme İsrail'in Gazze'deki “soykırımı önlemek için” önlem almasına karar vermişti.

Sanchez, İspanyol gazetecilere verdiği röportajda, “Elbette bunun soykırım olup olmadığını söylemek bana düşmez, ancak her halükarda sizi temin ederim ki Netanyahu hükümetinin uluslararası insancıl hukuka saygı duyduğuna dair ciddi şüphelerim var” dedi. . Entrevista haber programı.

Sol görüşlü politikacı, İsrail'in bazı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarına ve Uluslararası Adalet Divanı Savcısı tarafından “Refah'taki bombalama ve askeri müdahaleyi durdurmak için” alınan geçici tedbirlere uymadığına inandığını söyledi. Netanyahu hükümetinden bunu ne yazık ki göremiyoruz.”

“Bu nedenle, uluslararası toplumdan bu savaşa kesin olarak son verilmesi yönünde daha fazla baskı olmasının çok önemli olduğuna inanıyorum. Bu, İspanyol hükümetinin tutumu.” diye ekledi.

Mayıs ayında Sanchez, Filistin devletini resmen tanıyacağını duyurdu. İspanya'nın ardından İrlanda ve Norveç de Filistin devletini tanıdıklarını duyurdu.

AP'deki başarının ardından ilk röportaj

Bu açıklamalar, Sosyalist Parti'nin hafta sonu yapılan Filistin Yönetimi seçimlerinden zaferle çıkmasının ardından liderin verdiği ilk büyük röportajda yapıldı.

Diğer AB ülkelerindeki iktidar partilerinin çoğu Avrupa seçimlerinde oy kaybederken, Sanchez'in sol grubu ülkedeki 61 sandalyenin 20'sini kazanmayı başardı. Ancak parti en büyük desteği toplamayı başaramadı: sağcı UDC 22 sandalyeyle aslan payını aldı.

Üçüncü sırada, bir önceki mecliste milletvekili sayısını dörtten altıya çıkaran aşırı sağ parti Vox yer alırken, yeni aşırı sağ parti “Se Acabo la Fiesta” (SALF) üç milletvekiliyle Filistin Yönetimi'ne girecek. Koltuklar.

Sanchez bu durumu şu sözlerle eleştirdi: “İspanya'da ne yazık ki bir değil iki aşırı sağcı grup var.”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber
meritking casibom giriş