“Zarar tazminatı” davasında ifade verdi: Kadını tanımıyorum

0

Eski ABD Başkanı Donald Trump, avukatıyla birlikte geldiği öğleden sonraki duruşmada tanık kürsüsünde oturuyordu.

Avukatı Alina Habba’nın Trump’ı son tanık olarak kürsüye çağırmasının ardından Trump şunları söyledi: “Bu kadınla hiç tanışmadım, bu kadını tanımıyorum” Böyle konuşmaya başlayınca Yargıç Lewis Kaplan tarafından uyarıldı.

Kaplan, Trump’tan yargılama sürecini kesintiye uğratmamasını isteyerek, bir önceki duruşmadaki jüri kararıyla çelişen açıklama ve tezlerine ve suçlamalarına siyasi içerik eklememesi gerektiğini hatırlattı.

Carroll, avukatı Habba’nın soruları sırasında “yalancılık için” Trump’ı suçluyor “Sadece kendimi, ailemi ve açıkçası başkanlığı savunmak istedim.” Carroll’un avukatı Yargıç Kaplan’a itiraz etti.

Hakim Kaplan, jüriden Trump’ın yargılama usulüne aykırı olan açıklamalarının dikkate alınmamasını istedi.

Yaklaşık 3 dakika ifade verdikten sonra duruşma salonunu terk eden Trump’ın dışarıda başını sallayarak “Burası Amerika değil, burası Amerika değil” dediği duyuldu.

Hakim Kaplan bugünkü duruşmayı, sonuçların yarın sabah açıklanacağını ve jürinin öğleden sonraki oturumda kararı kendi aralarında tartışmaya başlayabileceğini belirterek sonlandırdı.

TECAVÜZ VE HAKARET OLAYI

80 yaşındaki dergi yazarı E. Jean Carroll, Trump’ın 1996 baharında New York’taki Bergdorf Goodman mağazasının soyunma odasında kendisine tecavüz ettiğini söyledi ancak Trump iddiaları reddetti.

Trump Caroll tarafından tanıtıldı “tecavüz ve hakaret” Mayıs 2023’teki iki haftalık duruşmada jüri tarafından suçlu bulundu.

Jüri, Trump’ın Carroll’a toplam 5 milyon dolar tazminat, cinsel taciz ve darp nedeniyle 2 milyon dolar ve hakaretten 3 milyon dolar ödemesi gerektiğini bildirdi.

Carroll, ilk yasal zaferinin ardından, Trump’a karşı elde ettiği 5 milyon dolarlık tazminatın üzerine 10 milyon dolarlık ikinci bir uzlaşma elde etti. “zarar tazminatı” davayı açtı ve 6 Eylül 2023’te yargıç davada yine Trump’ı sorumlu buldu.

16 Ocak’tan itibaren New York’ta “zarar tazminatı” Bu kez 9 kişilik jüri sadece Trump’ın ödemek zorunda kalacağı tazminatın miktarına karar verecek.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber
meritking casibom giriş